Глобко Логистик доо Скопје, е лиценцирана компанија за вршење на поштенски услуги на територијата на Македонија од страна на Агенцијата за пошти. Основана е во 2008 година, како компанија која има за цел да понуди целосна палета на поштенски, транспортни и логистички услуги, градејќи вредности поврзани со квалитет, брзина, иновација, технологија, безбедност и доверба.

Глобко Логистик доо Скопје, во своја сопственост има флота од 80 возила, професионален тим од 130 вработени лица, има современ контакт центар, оддел за писмоносна испорака, оддел за рекламации и се вбројува меѓу првите компании кои ја нудат својата услуга секојдневно низ целата територија на Македонија.

Својата водечка позиција ја одржува преку извонредните комуникациски особини, флексибилните услуги, сигурноста, брзината и квалитетот во работата.

Со меѓусебната соработка ке допринесеме за взаемно подобрување на квалитетот на услугите и производите кои ги нудат нашите компании на македонскиот пазар.

Новости
Неработен ден - петок, 22 мај 2015
Ве известуваме дека заради 24.05.2015 година (недела), „Св. Кирил и Методиј“, Денот на сесловенските просветители, односно 25.05.2015 (понеделник) е неработен ден за Глобко Логистик Скопје. Сите пратки кои ќе ...
повеќе
Неработни денови - среда, 29 април 2015
Ве известуваме во деновите 01.05.2015(петок) и 02.05.2015 (сабота)ќе бидат неработни денови за Глобко Логистик Скопје...
повеќе
ГЛС Осигурување - среда, 30 април 2014
НОВО ВО ГЛС! Од сега имате можност за дополнително осигурување на Вашите пратки преку ГЛС Осигурување!
повеќе